Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Φορέων του Νοτίου Αιγαίου στην Κύπρο με Θέμα την Ενέργεια


Σε προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα τα Στρατηγικά Προγράμματα του INTERREG Ελλάδα – Κύπρος που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Τα ζητήματα που θα συζητηθούν στην συνάντηση με εκπροσώπους κυπριακών φορέων και αρχών που σχετίζονται με ενεργειακά θέματα είναι:
- Τα ενεργειακά δρώμενα στην Κύπρο
- Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της προηγούμενης συνάντησης των Ελληνικών Περιφερειών στην Μυτιλήνη
- Πιθανοί τομείς συνεργασίας στην ενεργειακή απόδοση κτιρίων
- Πιθανοί τομείς συνεργασίας στην εξοικονόμηση ενέργειας
- Πιθανοί τομείς συνεργασίας για τις ΑΠΕ
- Διαδικασίες προετοιμασίας προτάσεων


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι ο επικεφαλής εταίρος στην επικείμενη πρόταση για τα στρατηγικά προγράμματα στο πλαίσιο του INTERREG Ελλάδα Κύπρος, με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ. Τις Ελληνικές Περιφέρειες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως Επικεφαλής Εταίρος θα εκπροσωπήσει η αντιπεριφερειάρχηςΛίτσα Φτακλάκη.
Στην συνάντηση θα παρευρεθεί επίσης εκπρόσωπος από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Από την Κυπριακή πλευρά θα συμμετάσχουν πολιτικοί εκπρόσωποι και στελέχη της υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου.
Στην συνάντηση θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν κοινά σημεία στους άξονες δράσεων μεταξύ της διαμορφωμένης Ελληνικής Πρότασης και τη αντίστοιχης Κυπριακής, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις του προγράμματος με βάση τις κοινές ανάγκες των δύο πλευρών για την τελική υποβολή της πρότασης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου