Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Παράρτημα Ενέργειας στο Κέντρο Δεδομένων της Amadeus


Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη λειτουργίας ενός νέου παραρτήματος ενέργειας στον χώρο του υπάρχοντος κέντρου επεξεργασίας δεδομένων στο Έρντιγκ, κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας.
Η κατασκευή του νέου παραρτήματος, το οποίο λειτουργεί ως μια επέκταση στην αρχική δομή του κτιρίου, πραγματοποιήθηκε από την Amadeus στο πλαίσιο της πρόσφατης εμπορικής ανάπτυξης, μετά από μια σειρά σημαντικών νέων αναθέσεων πελατών και μεταβάσεων για τον τομέα της αεροπορικής Τεχνολογίας Πληροφοριών, καθώς επίσης και την παρουσίαση του portfolio New Business, το οποίο καλύπτει τους ταξιδιωτικούς τομείς των σιδηροδρόμων, των ξενοδοχείων και πρόσφατα και της αεροπορικής Τεχνολογίας Πληροφοριών.



Το παράρτημα έχει δύο διακριτά επίπεδα που ενσωματώνουν δυο ξεχωριστά στοιχεία – το σύστημα ηλεκτροδότησης και το σύστημα παροχής ψύξης – και θα διπλασιάσει περίπου την συνολική ισχύ ενέργειας του κέντρου δεδομένων και τις δυνατότητες ψύξης του. Έχοντας αυτό υπόψη, το παράρτημα φιλοξενεί τρεις αυτόνομες UPS γεννήτριες diesel και δύο νέα μηχανήματα ψύξης. Επιπλέον, η επέκταση ολοκληρώθηκε για να διευκολύνει πιο αποτελεσματικά τη διαδικασία ψύξης σε όλες τις εγκαταστάσεις και κατ’ επέκταση στις παγκόσμιες λειτουργίες της Amadeus και στις διαδικασίες επεξεργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Eberhard Haag, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο των Διεθνών Λειτουργιών της Amadeus: “Τα πρόσφατα χρόνια, η Amadeus έχει παρατηρήσει μια εξαιρετική ανάπτυξη στο Τμήμα Αεροπορικής Τεχνολογίας Πληροφοριών, κερδίζοντας νέους πελάτες για την πλατφόρμα Altea από όλο τον κόσμο. Επιπρόσθετα, μετά την παρουσίαση του portfolio New Business, θεωρήσαμε συνετό να επενδύσουμε, όχι μόνο σε νέο τεχνικό εξοπλισμό, αλλά και στην κατάλληλη υποδομή για την αποτελεσματική στέγαση του. Θέλουμε επίσης να προετοιμάσουμε το έδαφος για μελλοντικές καινοτομίες στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Από την άλλη, είμαστε προσεκτικοί, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε επιχείρηση, με το ενεργειακό μας αποτύπωμα, δείχνοντας υπευθυνότητα, τόσο προς τη βιομηχανία, όσο και προς το περιβάλλον γενικότερα. Εναρμονισμένο με αυτή μας την πρακτική το νέο παράρτημα θα προσφέρει ξεκάθαρα περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς οι διαδικασίες ψύξης και ενέργειας γίνονται ακόμη περισσότερο ενεργειακά αποδοτικές.”

Η Amadeus αναμένει ότι το νέο παράρτημα θα έχει διάρκεια ζωής περίπου δέκα χρόνια και θα υποστηρίζει την υπάρχουσα στρατηγική της εικονοποιημένης αποθήκευσης ( virtualizing storage), τους servers, τις εφαρμογές και το cloud computing, όπου αυτό υπάρχει.

Το κέντρο δεδομένων της Amadeus είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη και έχει βραβευτεί με την έγκριτη πιστοποίηση 'Energy-efficient Enterprise' από τον Tü V Sü d το 2010. Πατήστε εδώ για να βρείτε έναinfographic [1] [1] με τις λεπτομέρειες λειτουργίας του κέντρου στο Erding.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου