Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ενδιαφέρον από τα Εμιράτα για τον Δεύτερο Πυρηνικό Σταθμό της Τουρκίας


Ενδιαφέρον εξέφρασαν τα ΗΑΕ για να επενδύσουν στην κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, υπό τον όρο να συμμετάσχει στο έργο και η Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.
Ο σταθμός προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στη Σινώπη της Βόρειας Τουρκίας και μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους τέσσερις όμιλοι, εκ των οποίων οι δύο θεωρούνται επικρατέστεροι. Σημειώνεται επίσης ότι ο σχεδιασμός της Άγκυρας προβλέπει την υλοποίηση συνολικά τριών πυρηνικών μονάδων μέσα στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση για ηλεκτρισμό στη χώρα.
Ο Γιλντίζ δήλωσε επίσης ότι ο πρώτος σταθμός στο Ακούγιου, τον οποίο έχουν αναλάβει ρωσικοί όμιλοι, στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε απεξάρτηση από τη Ρωσία, καθώς θα μειώσει τις ποσότητες φυσικού αερίου που απαιτούνται για ηλεκτροπαραγωγή. Επίσης, αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον των ΗΑΕ για υλοποίηση θερμικών μονάδων στην Τουρκία, στα πλαίσια του οποίου υπογράφτηκε πρόσφατα προκαταρκτική συμφωνία.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου