Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στο Νέο Δείκτη FTSE/XA Large Cap του ΧΑΑ Εντάσσεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


Την ένταξη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο νέο δείκτη FTSE/XA Large Cap, που τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η είσοδος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο νέο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. αναδεικνύει την συνεχιζόμενη ενίσχυση των μεγεθών της Εταιρείας, ως αποτέλεσμα του υπό εξέλιξη επενδυτικού της προγράμματος.
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει σε λειτουργία στην Ελλάδα και το εξωτερικό εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 498 MW, εξασφαλίζοντας, μέσω μακροχρόνιων συμβολαίων πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, ισχυρές ταμειακές ροές για την περαιτέρω ανάπτυξη της.
Αναλυτικά, στην Ελλάδα η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ λειτουργεί 263 MW, ενώ κατασκευάζει ή έχει έτοιμα προς κατασκευή 235 MW.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Εταιρεία διαθέτει παρουσία στην Πολωνία και την Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, στην Πολωνία πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία ένα ακόμα αιολικό πάρκο ισχύος 10 MW, ανεβάζοντας την συνολική ισχύ των πάρκων της Εταιρείας που βρίσκονται σε λειτουργία στην χώρα σε 66 MW. Επιπλέον, ένα ακόμα πάρκο βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής στην Πολωνία, ισχύος 8 MW, ενώ αποκτήθηκε η άδεια εγκατάστασης για ένα νέο πάρκο ισχύος 8 MW. Στην Βουλγαρία, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει σε λειτουργία δύο (2) αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 30 MW. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας ενός μεγάλου αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ, ισχύος 138 MW.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου