Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Έντονο Παρασκήνιο με τον Ιό που Χτύπησε τον Αύγουστο την Saudi Aramco


Το πρωί της 15ης Αυγούστου, περισσότεροι από 55.000 εργαζόμενοι τηςSaudi Aramco απουσίαζαν από την εργασία τους λόγω θρησκευτικής εορτής. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της πετρελαϊκής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την διαγραφή αρχείων και email και την τοποθέτηση εικόνων με μια καμένη αμερικανική σημαία.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσω της τοποθέτησης ενός ιού σε κάποιο τερματικό, ο οποίος σύντομα εξαπλώθηκε στους περισσότερους υπολογιστές της πανίσχυρης σαουδαραβικής εταιρείας. Πλέον, οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι η Τεχεράνη είναι αυτή που κατασκεύασε τον ιό και εκπόνησε το όλο σχέδιο, αν και το υπουργείο Αμύνης δεν παρουσίασε αποδείξεις για τον ισχυρισμό.
Μετά την εκδήλωση της επίθεσης, την ευθύνη ανέλαβε μια άγνωστη ομάδα με το όνομα «Το Ξίφος της Δικαιοσύνης», η οποία αντιδρά στις πολιτικές της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή. Δεδομένης της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης στο Μπαχρέιν πέρυσι, αλλά και του γεγονότος ότι το Ιράν είναι σιϊτικό, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Τεχεράνη είναι αυτή που έθεσε σε εφαρμογή το όλο σχέδιο.
Το θέμα περιπλέκεται πάντως διότι ένα στέλεχος του ιού φέρει την ονομασίαWiper. Την ίδια ονομασία είχε και το αντίστοιχο στέλεχος του ιού Flame που την άνοιξη έπληξε την εταιρεία πετρελαίου του Ιράν. Άραγε, μήπως οι Ιρανοί χρησιμοποίησαν τον ίδιο τον ιό που τους έπληξε για τους δικούς τους σκοπούς; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου