Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δύο Ευρωπαϊκές Ασφαλιστικές Αποφάσισαν να Μην Ασφαλίζουν Δεξαμενόπλοια που Χρησιμοποιεί το Ιράν


Δύο ευρωπαϊκές ασφαλιστικές αποφάσισαν να αποσύρουν την κάλυψη για δεξαμενόπλοια τα οποία μεταφέρουν ιρανικό αργό πετρέλαιο, σε μια κίνηση που αναμένεται να αποτελέσει πλήγμα για την Τεχεράνη.
Σύμφωνα με έγγραφα που εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters, αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μια τέτοια απόφαση από την πλευρά των ασφαλιστικών, ενώ το Ιράν προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να «μεταμφιέσει» το πετρέλαιό του και να το προωθήσει στις αγορές της Ασίας.
Αφορμή για την απόφαση των ασφαλιστικών North of England P&I Association και Gard αποτέλεσε η κίνηση ορισμένων ασιατικών ναυτιλιακών να υποδεχτούν το ιρανικό πετρέλαιο στα δικά τους δεξαμενόπλοια, διευκολύνοντας έτσι την Τεχεράνη.
Πλέον, οι συγκεκριμένες ναυτιλιακές θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη ασφάλιση για ορισμένα από τα πλοία τους, ενώ τονίζεται πως οι δυτικές ασφαλιστικές καλύπτουν συνολικά το 90% των αναγκών ασφάλισης για την αγορά δεξαμενοπλοίων. Κατά συνέπεια, αν αποφασίσουν και άλλες εταιρείες να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν σημαντικά για το Ιράν.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου