Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Παραίτηση της CEO της Μεταλλευτικής Anglo American


Παραιτείται η CEO της μεταλλευτική πολυεθνική, Anglo American, Σύνθια Κάρολ, μετά την χαμηλή απόδοση του ομίλου το τελευταίο διάστημα, αλλά και την κριτική που υφίσταται για το υψηλό κόστος της μεγάλης επένδυσης της εταιρείας σε έργο σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία. Αυτά αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η Κάρολ έχει αποφασίσει να παραιτηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. αλλά θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να διοριστεί ο διάδοχος της.
Η Κάρολ, η οποία βρίσκεται στη θέση του CEO τα τελευταία εφτά χρόνια, έχει βρεθεί να αντιμετωπίζει έντονη κριτική από μετόχους και αναλυτές για την απόδοση της εταιρείας το τελευταίο διάστημα αλλά και την επένδυση όπου τα κόστη έχουν εκτοξευθεί.

Οδήγησε ωστόσο την εταιρεία σε κέρδη ρεκόρ το 2011 και επέβλεψε τρία τεράστια έργα που επέτρεψαν στην Anglo American να εισέλθει στην παγκόσμια επιβράδυνση από ισχυρή θέση, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Η αποχώρηση μου είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά το επόμενο έτος θα μπαίνω στο έβδομο έτος στη θέση του CEO και νιώθω ότι έχει έρθει η ώρα να παραδώσω σε έναν διάδοχο που θα μπορέσει να χτίσει στα ισχυρά θεμέλια που έχουμε δημιουργήσει», αναφέρει σε ανακοίνωση η Κάρολ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου