Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τη Σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής Ζητά Από τον Αναστασιάδη το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου

Τη σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής που θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, για τροχοδρόμηση σχεδιασμών και μακροπρόθεσμων δράσεων, έθεσαν προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη τα Μέλη του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ). 

Το αίτημα του ΕΤΕΚ τέθηκε στο πλαίσιο συνάντησης στο Προεδρικό που είχε ο πρόεδρος και τα μέλη του επιμελητηρίου με τον κ. Αναστασιάδη. 


Ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ Στέλιος Αχνιώτης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι «ένα θέμα που μας απασχολεί και ήταν πρόταση για μια διετία είναι πώς αντιμετωπίζονται τα ενεργειακά θέματα του τόπου. Εισήγηση μας είναι η σύσταση». 

«Αυτή τη στιγμή», είπε, «υπάρχουν διάσπαρτες αρμοδιότητες και εξουσίες και είναι επόμενο να δημιουργείται δυστοκία και αμφιβολία για το πώς θα γίνει σύνθεση αυτών των απόψεων». 

Ερωτηθείς είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πολύ θετικός σε αυτό και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε συγκεκριμένες αποφάσεις». 

Πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις του Επιμελητηρίου είπε ότι αυτές στοχεύουν στο «να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης».

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου