Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Αθήνα, 13 Μαΐου: Άνοιγμα Λιανικής Αγοράς Ηλεκτρισμού και Χρηματιστήριο Ενέργειας στο Επίκεντρο του Energy Commodities Conference 2016



Στην 2η διεθνή συνάντηση κύρους της Αθήνας, στο Energy Commodities Conference 2016, τα κυρίαρχα ζητήματα της ενεργειακής αγοράς μπαίνουν στην ατζέντα δημοσίου διαλόγου μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και της ελληνικής αγοράς, διεθνών traders, εκπροσώπων θεσμικών και ρυθμιστικών φορέων. Το energia.gr συμμετέχει ως Χορηγός Επικοινωνίας του συνεδρίου.
Οι εργασίες του Energy Commodities Conference θα φιλοξενηθούν στο Divani Caravel Hotel, στις 13 Μαΐου.


Το Συνέδριο έχει σκοπό να συμβάλει στην εν εξελίξει συζήτηση σχετικά με τα ανοιχτά και σωρευμένα θέματα αναδιοργάνωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Προκαλεί όχι μόνο ελληνικό, αλλά, και διεθνές ενδιαφέρον, γνωρίζοντας ότι πολλές διεθνείς εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας δραστηριοποιούνται ήδη στις ελληνικές διασυνδέσεις, ενώ άλλες επεξεργάζονται τις προοπτικές εισόδου τους στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Στα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα της προηγούμενης διεθνούς συνάντησης, αλλά και τροφοδοτούν τη νέα συζήτηση στο συνεδριακό βήμα του Μαΐου, περιλαμβάνονται οι εξελίξεις στη δημιουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, η δραστηριοποίηση του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας καθώς και άλλων τοπικών Χρηματιστηρίων Ενέργειας (Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία), το περαιτέρω άνοιγμα της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού προς όφελος των τελικών καταναλωτών.

Τα ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στο Συνέδριο θα καλύψουν το σύνολο του προβληματισμού για τις απαραίτητες παρεμβάσεις και τη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Επίσης θα παρουσιαστεί το πλαίσιο λειτουργίας ξένων Χρηματιστηρίων Ενέργειας, τα προϊόντα που διαπραγματεύονται και οι ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν για τις ελληνικές ενεργειακές εταιρείες και την εξωστρέφεια τους στις γειτονικές χώρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τις εισηγήσεις για τις εξελίξεις στη δημιουργία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, το ρόλο του ΛΑΓΗΕ και της ΕΧΑΕ, τις καθυστερήσεις και τις νέες προτεραιότητες, καθώς και οι εξελίξεις στη λιανική αγορά, με την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την ενεργό παρουσία δυναμικών παιχτών.

Την ευθύνη διοργάνωσης του Energy Commodities Conference έχει η Boussias Communications και το περιοδικό Plant Management.
Περισσότερες πληροφορίες στο h ttp://www.energycommodities.gr/

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου