Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Αλλάζει Ονομασία και Πρόεδρο η Ομοσπονδία του Ευρωπαϊκού Κλάδου Αιολικών – Στο «Τιμόνι» ο CEO της Enel Green Power


H WindEurope, όπως έχει πλέον μετονομαστεί η EWEA, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας, εξέλεξε ως νέο πρόεδρο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enel Green Power, Francesco Venturini.
Ο Venturini εξελέγη για μία περίοδο 18 μηνών από το Συμβούλιο Διευθυντών της WindEurope και διαδέχεται τον Δρ. Markus Tacke, CEO της Siemens στον τομέα των αιολικών και των ΑΠΕ, ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου της EWEA από τον Οκτώβριο του 2014.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ένωσης της ευρωπαϊκής αιολικής βιομηχανίας, ο κλάδος αλλά και ολόκληρος ο ενεργειακός τομέας στη Γηραιά Ήπειρο βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

«Από τη μία πλευρά υπάρχει η ανάγκη για μεταρρύθμιση των αγορών ηλεκτρισμού της Ευρώπης και για χάραξη πιο φιλόδοξων πολιτικών για τις ΑΠΕ την περίοδο μετά το 2020, από την άλλη πρέπει να αποκατασταθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη και να σχεδιαστεί μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον κλάδο. Θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε περισσότερο για να αξιοποιήσουμε τις ΑΠΕ», τόνισε ο Francesco Venturini.
Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι η WindEurope απευθύνει έκκληση για έναν πιο αυστηρό και δεσμευτικό στόχο στα αιολικά ως το 2030, τουλάχιστον στο 30% του ευρωπαϊκού ενεργειακού μείγματος.
Από την πλευρά του, ο Giles Dickson, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, καλωσορίζοντας τον Venturini ως νέο πρόεδρο της WindEurope, επισήμανε την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές στις ηλεκτρικές αγορές και στα δίκτυα. «Οι νέες προτάσεις της ΕΕ φέτος σχετικά με το σχεδιασμό της αγοράς και τις ΑΠΕ αποτελούν το ‘κλειδί’ για την διασφάλιση ενός πλαισίου για περαιτέρω πρόοδο. Η WindEurope, εκπροσωπώντας έναν κλάδο με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας στον κόσμο, με εξειδίκευση σε όλο τον τομέα του ηλεκτρισμού, θεωρεί ότι σήμερα παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία για περαιτέρω επέκταση και ολοκλήρωση του κλάδου των αιολικών στο ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα».
Ο Venturini κατέχει τα «ηνία» της Enel Green Power, της θυγατρικής της ιταλικής Enel Group τον τομέα των ΑΠΕ, από το Μάιο του 2014.
Εργάζεται στην Enel Group από το 1997, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του ως επικεφαλής του τμήματος διοίκησης και ελέγχου διαχείρισης της Enel S. p. A., συμβάλλοντας στην καταχώρηση της εταιρείας στα χρηματιστήρια της Νεάς Υόρκης και του Μιλάνου.
Ο νέος πρόεδρος της τέως EWEA και νυν WindEurope, έγινε στη συνέχεια επικεφαλής του τμήματος εσωτερικού ελέγχου του τομέα διανομής και αγοράς, και, ακολούθως, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων του ίδιου τομέα.
Το 2009 διορίστηκε επικεφαλής στο χρηματοπιστωτικό τμήμα της Enel Green Power. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Enel Green Power North America, αρχικά ως επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης και, στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση συνολικά της αγοράς της Βόρειας Αμερικής για λογαριασμό της εταιρείας.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου