Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μετά το Πάσχα Έτοιμο το «Εξοικονομώ»


Το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μετά το Πάσχα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, που εγκαινίασε τη σύνδεση του φυσικού αερίου με τα δημοτικά κτίρια στον Αλμυρό.

«Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει τίποτα, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προαπαιτούμενα απ ό την ευρωπαϊκή νομοθεσία έτσι ώστε να έχει γίνει προεργασία για να χρηματοδοτηθούν τα έργα» είπε ο ίδιος για την καθυστέρηση που σημειώνεται με τις εν λόγω προσκλήσεις του ΕΣΠΑ να παραμένουν παγωμένες εδώ και δύο χρόνια.
«Θεωρώ όμως ότι ιδιαίτερα μετά το Σεπτέμβριο έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα και μετά το Πάσχα θα πούμε πολλά περισσότερα» εκτίμησε ο ίδιος.

Φαραωνικό έργο ο Αχελώος
Αναφορικά με την εκτροπή του Αχελώου, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση του έργου και μάλιστα τέσσερις φορές, καθώς όπως είπε αυτό στάθηκε αιτία ώστε πάνω από 20-30 χρόνια να μην γίνουν τα έργα για την αναγκαία ζωή στον κάμπο της Θεσσαλίας, για την υδροδότησή του.
«Αυτά τα φαραωνικά έργα λειτούργησαν ανασταλτικά και όσοι ακόμη και σήμερα επιμένουν σε αυτά, το μόνο που κάνουν είναι να αναστέλλουν αυτά τα οποία είναι να γίνουν και μπορούν να γίνουν αξιοποιώντας τους υπάρχοντες πόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προς αυτήν την κατεύθυνση αναφέρθηκε στο φράγμα της Μεσοχώρας τονίζοντας ότι αυτό συζητείται αυτή τη στιγμή με τη ΔΕΗ ώστε το συντομότερο δυνατό να συνεχίσει να γίνεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μετά το Πάσχα έτοιμο το «Εξοικονομώ» Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, αιχμές ότι οφείλονται οι καθυστερήσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση Σκουρλέτης για το έργο της Κάρλας δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά.
Μικρότερο κόστος με το φυσικό αέριο
Για τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων, είπε ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις τιμές των καυσίμων που συνεχώς πέφτουν. Ειδική μνεία έκανε ακολούθως στο φυσικό αέριο, που, όπως είπε, έχει τέτοια μείωση στην τιμή του που και φόρος να επιβληθεί τελικά θα έχει αισθητά μικρότερο κόστος για τον τελικό καταναλωτή. Για την επιδότηση του φυσικού αερίου είπε ότι με την παρουσία του στα εγκαίνια αυτό επιβεβαιώνει, το ενδιαφέρον για τη διείσδυση του φυσικού αερίου στην αγορά για τον πρόσθετο λόγο ότι έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
«Πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια ευτυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες τα επανεκκινούνε» ανέφερε τονίζοντας ότι «είναι αρκετά λυπηρό ότι ενώ είχαμε τον κεντρικό αγωγό στην Ελλάδα δεν υπήρχε αυτός ο σχεδιασμός που αρχίζει σήμερα και υλοποιείται στη Θεσσαλία για ανάπτυξη του δικτύου στις πόλεις, ώστε να έχει περισσότερος κόσμος φυσικό αέριο» κατέληξε.

(taxydromos.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου