Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Airbus Group και Siemens Συνεργάζονται στα Υβριδικά Ηλεκτρικά Συστήματα Πρόωσης


Η Airbus Group και η Siemens υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των υβριδικών ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης. Με αυτό τον τρόπο, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEO) και των δύο εταιρειών, ο Tom Enders και ο Joe Kaeser, παρουσίασαν ένα σημαντικό κοινό έργο ως προς την ηλεκτροδότηση της αεροπλοΐας, με στόχο να δείξουν την τεχνική δυνατότητα ανάπτυξης διαφόρων υβριδικών/ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης μέχρι το 2020.
Και οι δύο εταιρείες θα συνεισφέρουν σημαντικά στο έργο και έχουν διαθέσει μια ομάδα που αποτελείται από περίπου 200εργαζομένους, ώστε να προωθηθεί η ηγετική θέση της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας και στον τομέα της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών.
«Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρικο-υβριδικές πτήσεις αντιπροσωπεύουν κάποιες από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές προκλήσεις της εποχής μας, στοχεύοντας στη μηδενική εκπομπή ρύπων. Η πρόοδος που έχουμε πετύχει σε αυτόν τον τομέα, μαζί με τους βιομηχανικούς και κυβερνητικούς εταίρους μας, σε λίγα μόνο χρόνια, είναι εξαιρετικά μεγάλη, με αποκορύφωμα το ηλεκτρικό E-Fan αεροσκάφος που διέσχισε τη Μάγχη πέρυσι.
Σήμερα, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ειδικά στην κυβέρνηση της Βαυαρίας και τον υπουργό Aigner για την υποστήριξή τους εδώ στο Ottobrunn», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Group, Tom Enders.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου