Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Socar: Επιβεβαιώνει το Ενδιαφέρον της για τον ΔΕΣΦΑ - Ως τα Τέλη του Έτους η Διάθεση του 17%


Η συμφωνία για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την Socar έχει μεγάλη σημασία για το Αζερμπαϊτζάν, καθώς θα αποκτήσει τον έλεγχο ενός ευρωπαϊκού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και θα ενισχύσει τον ρόλο του στην προσφορά ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας που επικαλείται το Narural Gas Europe. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2017
Η Socar βλέπει επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις δραστηριότητες στο LNG. Τα σχέδια για την αναβάθμιση του τερματικού LNG στη Ρεβυθούσα θα ανταποκριθούν σε αυτό το ενδιαφέρον και έχει σημασία για την προμήθεια ΦΑ στην ευρύτερη περιοχή, πέρα από τη διαδρομή του Southern Gas Corridor.
«Αυτή την περίοδο είμαστε στη διαδικασία μείωσης του ποσοστού στον ΔΕΣΦΑ, μέσω πώλησης σε πιθανούς αγοραστές στην Ευρώπη και αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016», είπαν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το NGE.  
Παράλληλα, η εταιρεία διαψεύδει τις φήμες ότι ετοιμάζεται να αποσυρθεί από τη συμφωνία, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η αρχική συμφωνία προέβλεπε την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ από τη Socar έναντι 400 εκατ. ευρώ. Έπειτα από παρέμβαση της Κομισιόν, το 17% απ' αυτό το ποσοστό θα πρέπει να διατεθεί σε έναν ευρωπαϊκό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ΦΑ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου