Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Στα Δύο «Έσπασε» από Σήμερα Επισήμως η RWE - Σε Ξεχωριστή Εταιρεία οι ΑΠΕ, η Λιανική και τα Δίκτυα


Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας, RWE, διαχωρίσθηκε και επισήμως από σήμερα σε δύο εταιρείες, με τη θυγατρική της να αναλαμβάνει τις δραστηριότητες στις ΑΠΕ, τα δίκτυα και τη λιανική αγορά, με στόχο να εισαχθεί αργότερα φέτος αυτόνομα στο χρηματιστήριο.
H RWE είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο ότι θα συγκεντρώσει τις παραπάνω δραστηριότητες σε ξεχωριστή εταιρεία και θα εισάγει περί το 10% των μετοχών της στο χρηματιστήριο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να αντιμετωπίσει μία συνεχιζόμενη κρίση που έχει ωθήσει τις περισσότερες από τις συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας σε ζημιογόνα αποτελέσματα.

Οι δραστηριότητες στην πυρηνική ενέργεια, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα θα παραμείνουν στην RWE.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την αντίστοιχη κίνηση που έχει κάνει η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της, E.ON. Το βασικό καύσιμο της RWE είναι ο λιγνίτης, ενώ η Ε.ΟΝ έχει επενδύσει κυρίως στα πυρηνικά και το φυσικό αέριο.
Το όνομα της νέας εταιρείας θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η εισαγωγή των μετοχών στο χρηματιστήριο θα γίνει ως τα τέλη της χρονιάς, με την ακριβή ημερομηνία να εξαρτάται από τις συνθήκες στην αγορά.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι από τη δημόσια προσφορά μετοχών (IPO) θα αντληθούν περί τα 2 δισ. ευρώ, διαμορφώνοντας τη συνολική αποτίμηση της νέας εταιρείας στα 20 δισ. ευρώ περίπου ή τρεις φορές περισσότερο σε σύγκριση με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της RWE. 

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου