Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σκουρλέτης: Δεν Υπάρχουν Ακόμα Αποφάσεις για την Αύξηση του Φόρου στο Φυσικό Αέριο


Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, αν και, όπως είπε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, «τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αυτή τη στιγμή γύρω από το αυτό το θέμα».


Ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία για την αύξηση του φόρου, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αυτή τη στιγμή γύρω από το αυτό το θέμα. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών τα ζητήματα των ειδικών φόρων κατανάλωσης αλλά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση του πιο δυσμενούς σεναρίου πάλι η τελική τιμή θα είναι πολύ πιο φθηνή από ότι πέρσι. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Όλα τα άλλα νομίζω ότι μπορούν να ξεπεραστούν».
Σημειώνεται ότι στην τελική τιμή του φυσικού αερίου ο ΕΦΚ αντιπροσωπεύει το 40% περίπου, έναντι 10% σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως έχει επισημάνει το ΙΟΒΕ σε σχετική μελέτη, αν ο ΕΦΚ μειωθεί στο ελάχιστο όριο που ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 754 εκατ. ευρώ ετησίως, στη δημιουργία 12.500 θέσεων εργασίας, σε μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 1,9% και των βιομηχανικών προϊόντων κατά 2,1%.
 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου