Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΕΠΑ Αττικής: Η Τιμή του Φυσικού Αερίου στην Αττική Είναι η Χαμηλότερη της Τελευταίας Πενταετίας


Η τιμή του φυσικού αερίου στην Αττική είναι η χαμηλότερη της τελευταίας πενταετίας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα σχόλια που προκάλεσε η αναφορά του ΥΠΕΝ Π.Σκουρλέτη σε διαφορετικά ποσοστά μείωσης των τιμών μεταξύ Αττικής και Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με το ποσοστό μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου στην Αττική σε σχέση με πέρυσι, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής διευκρινίζει τα εξής:
Η σημερινή τιμή του φυσικού αερίου στην Αττική (5,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα) αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας πενταετίας, ως αποτέλεσμα της διαρκούς πτωτικής πορείας των τιμών φυσικού αερίου. Ειδικά, σε σχέση με πέρυσι η τιμή είναι μειωμένη κατά 19%στο οικιακό τιμολόγιο και κατά 25%στο βιομηχανικό (Μάρτιος 2016 vs Μάρτιος 2015).
Το φυσικό αέριο έχει σταθερά μειούμενη τιμή την τελευταία τετραετία και παραμένει ασύγκριτα πιο οικονομικό σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.»
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Σκουρλέτης, είπε σχετικά με τις τιμές του φυσικού αερίου: 
«Να επισημάνουμε εδώ την καλή συγκυρία για εκείνες τις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση φυσικού αερίου, όπου όντως με βάση των πτώση των διεθνών τιμών, αν μάλιστα η βιομηχανική επιχείρηση είναι και στην Θεσσαλία, μπορεί να προμηθεύεται κατά 39% φθηνότερο αέριο (Μάρτιος 2016 έναντι Μαρτίου 2015), ενώ αν είναι στην Αττική μόνο κατά 11% (μέση ετήσια τιμή Μάρτιος 2015 έως Μάρτιος 2016). Αυτό για να δούμε τελικά πως ορισμένα πράγματα από αγορά σε αγορά λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο».

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου