Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Νέα ΚΥΑ για Τοποθέτηση Συστημάτων Εισροών-Εκροών Καυσίμων και GPS στα Πλοία Εφοδιασμού


Ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, από τους: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων και Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με θέμα: "Καθορισμός προδιαγραφών και απαιτήσεων για την έγκριση πλωτών μέσων μεταφοράς καυσίμων ναυτιλίας ως πλωτών εφοδιαστικών μέσων" ( εδώ ολόκληρη η ΚΥΑ).

Η απόφαση αυτή, με την οποία εφαρμόζεται ουσιαστικά το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει ο Ν.4072/2012, συμβάλλει στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και ειδικά των ναυτιλιακών καυσίμων, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, καλύπτεται η ανάγκη για την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα και καθορίζονται οι απαιτήσεις για συμμόρφωση, καταγραφή, λειτουργία και διασφάλιση των μετρήσεων.
Επίσης, καθορίζονται οι διαδικασίες και οι προδιαγραφές, με την εγκατάσταση Ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (σύστημα GPS), συλλογής και αποστολής δεδομένων, στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα και η ηλεκτρονική αποστολή τους στο Κέντρο.
Ο αγώνας κατά του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι δύσκολος και καθημερινός, αλλά η κυβέρνηση προχωρώντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη, δημιουργεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές για την καταπολέμησή τους, τονίζεται στη σχετική απόφαση.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου