Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αλυσίδα Σούπερμάρκετ θα Κατασκευάσει το Μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Σύστημα της Φινλανδίας

 Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Φινλανδία σχεδιάζει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο σύστημα φωτοβολταϊκής ενέργειας της χώρας.
Πρόκειται για την «Kesko», η οποία κατέχει τα περισσότερα σούπερ μάρκετ σε όλη την Φινλανδία, και η οποία θα συνεργαστεί με τη Solnet Green Energy Oy για την κατασκευή φωτοβολταϊκού 503 KW. Το σύστημα θα αποτελείται από συνολικά 1.600 ηλιακά πάνελ και θα τοποθετηθεί στην οροφή του K-citymarket Tammisto που βρίσκεται στην πόλη Vantaa.
Υπολογίζεται ότι το φ/β θα καλύψει περίπου το 50% της ενεργειακής ζήτησης του σούπερ μάρκετ τις ημέρες του καλοκαιριού, όπου η ηλιοφάνεια στη χώρα είναι σε υψηλά επίπεδα.
Τα έργα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τον Μάιο, ώστε το φωτοβολταϊκό να είναι έτοιμο για λειτουργία ως τα τέλη Ιουνίου.
Τέλος, οι πελάτες του K-citymarket Tammisto θα είναι σε θέση να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την παραγωγή ενέργειας του φ/β, σε οθόνες που θα βρίσκονται εντός της υπεραγοράς, ενώ μέσα στο σχεδιασμό των κατασκευαστών είναι και η τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο parking του σουπερ μάρκετ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου