Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Mediterranean College: Νέος Κύκλος Σπουδών στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας


Το Mediterranean College, παρακολουθώντας τις νέες διεθνείς τάσεις και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται σε ότι αφορά το θέμα παραγωγής και κατανάλωσης ενεργειακών μορφών στην παγκόσμια αγορά, διαμόρφωσε και προσφέρει ένα νέο κύκλο σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στον τομέα της Παραγωγής και Διαχείρισης Ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης του Mediterranean College στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου Level 7 Professional Diploma in Renewable Sources of Energy (NCFE accredited).

Ο νέος κύκλος σπουδών του Τομέα Ενέργειας του Mediterranean College, ανταποκρίνεται στη μεγάλη ζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προσφέροντας στους απόφοιτους του προγράμματος ολοκληρωμένη τεχνογνωσία σε όλα τα γνωστικά πεδία που σχετίζονται με τον κλάδο , και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.
Το παραπάνω πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται ώστε να εξυπηρετεί και εργαζόμενους. Τα μαθήματα διεξάγονται με κανονική φοίτηση, δυο ημέρες την εβδομάδα (πρωί ή απόγευμα), αλλά και με μεμονωμένη φοίτηση δίνοντας στον υποψήφιο τη δυνατότητα να επιλέξει τις θεματικές ενότητες που τον ενδιαφέρουν.

Πιο αναλυτικά:
α. Το Πρόγραμμα Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, απευθύνεται σε Μηχανικούς απόφοιτους προγραμμάτων HND, TEI και ΑΕΙ όλων των ειδικοτήτων, σε απόφοιτους ΙΕΚ σχετικών ειδικοτήτων καθώς και σε απόφοιτους Λυκείου με τεχνικές γνώσεις και τεχνική εμπειρία που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν λεπτομερή και ολοκληρωμένη γνώση στις συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στους τρόπους αποτελεσματικής και περιβαλλοντικά φιλικής διαχείρισής τους.

Το πρόγραμμα Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, έχει σχεδιαστεί με βάση την ζήτηση σε θέσεις εργασίας και καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία από τους τρόπους παραγωγής έως τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αναφέρεται σε όλες τις μορφές ενέργειας (συμβατικές, αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γεωθερμία, βιομάζα, συμπαραγωγή).

Η δομή και το περιεχόμενο του Προγράμματος περιλαμβάνει τα εξής:
Θερμικές Μηχανές, Θερμικοί Σταθμοί παραγωγής Ενέργειας, Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια, Διεσπαρμένη Παραγωγή - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή, Ενεργειακή Οικονομία, Περιβαλλοντική Τεχνολογία και Εκτίμηση Επιπτώσεων, Οικονομικά Ενεργειακών αγορών, Εξοικονόμηση Ενέργειας στα κτίρια, Χρήσεις και Εξοικονόμηση Ενέργειας στη Βιομηχανία, Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων, Πτυχιακή εργασία.

Η Διάρκεια του Προγράμματος είναι ένα έτος και η Γλώσσα διδασκαλίας η Ελληνική ή Αγγλική. Η έναρξη του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου 2012.

Η διαδικασία μάθησης για το παραπάνω πρόγραμμα υποστηρίζεται πλήρως από ψηφιακά και διαδραστικά εργαλεία, όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης (virtual learning environment) του Mediterranean College .
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης ότι ο Τομέας Ενέργειας του Mediterranean College, διατηρεί άριστες διασυνδέσεις με εταιρίες της αγοράς (εταιρίες όπως Earth Constructions, Energon, IQia, Παπουτσάκης Ενεργειακή, Aluminco & άλλες ), προσφέροντας δυνατότητες πρακτικής άσκησης στους φοιτητές και διεξόδους επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους. Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College και ο Τομέας Ενέργειας διαθέτει στους χώρους της πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με όλα τα απαραίτητα όργανα, μηχανήματα και λογισμικά. Επίσης, συνεργάζεται με εξωτερικά εργαστήρια και εταιρίες.


Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλ.: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου