Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΡ: Στις 17 Μαρτίου Ξεκινά η Δεύτερη Φάση της Έρευνας Αγοράς

Η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ, TAP AG, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της έρευνας αγοράς για το έργο στις 17 Μαρτίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται από την οδηγία της ΕΕ για το φυσικό αέριο αναφορικά με τη χορήγηση απαλλαγής από ορισμένες διατάξεις που σχετίζονται με την πρόσβαση τρίτων, τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια και το unbundling.


Πριν από τη χορήγηση της απαλλαγής, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν για τους κανόνες και τους μηχανισμούς διαχείρισης και κατανομής της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού. Αυτοί οι κανόνες απαιτούν την εφαρμογή ενός τεστ αγοράς , αναφέρει η κοινοπραξία του αγωγού σε δήλωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2012, οι αρχές εξέδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για τα τεστ της αγοράς σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο τεστ της TAP AG, θα πρέπει να διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση της μη δεσμευτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (EoI) και την επακόλουθη δεσμευτική φάση της κράτησης.
Η φάση της μη δεσμευτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε από τις 15 Ιουνίου του 2012 ως τις 15 Αυγούστου του 2012, με βάση την προκήρυξη της φάσης ενδιαφέροντος, που εξέδωσεη TAP AG και η οποία είχε εγκριθεί από τις αρχές, από τον Μάιο / Ιούνιο του 2012.
Η φάση αυτή ούτε δεσμεύει τους συμμετέχοντες να δεσμεύσουν τη δυναμικότητα για την οποία είχαν εκφράσει ενδιαφέρον, ούτε δεσμεύει την TAP AG να την προσφέρει. 

Στις 17 Μαρτίου, η ΤΑΡ θα ξεκινήσει τη φάση της κράτησης στέλνοντας την σχετική ειδοποίηση προς όλους τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου