Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Άγνωστη Λέξη τα Ενεργειακά Δομικά Υλικά στην Ελλάδα

Μεγάλες δυνατότητες υπάρχουν για την χρήση δομικών υλικών με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα στην ελληνική οικοδομή, όπως τονίστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσαν το Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) με τη ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. και την εταιρεία «Σαμαράς & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.».

Στην ημερίδα έγινε λόγος για τα ενεργειακά υλικά, τα οποία συμβάλλουν προς την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά αποτελούν διαβατήριο για ένα καλύτερο ενεργειακό πιστοποιητικό για τα ακίνητα.
Το ΣΕΜΑΣ εκτιμά ότι το ποσοστό των ελληνικών δομικών υλικών που διαθέτουν ενεργειακή συμπεριφορά και πιστοποίηση δεν ξεπερνά το 25%, ενώ παράλληλα ο κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΜΑΣ και οικονομικό επόπτη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Φωτιάδη, από τις περίπου 600 επιχειρήσεις του Σωματείου που ήταν ενεργές προ κρίσης, έχουν κλείσει περί τις 180.
Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ κάλεσε την πολιτεία να αλλάξει «κουλτούρα» και να κατανοήσει ότι «η οικονομία είναι για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για την οικονομία», προκειμένου να καταστεί δυνατό το σταμάτημα της παρατεταμένης ύφεσης. Να θέσουν την εξωστρέφεια στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεών τους, αγκαλιάζοντας την πληροφορική και την τεχνολογία κάλεσε τα μέλη του ΣΕΜΑΣ από την πλευρά του και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Σαμαράς & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.», Δημήτρης Σαμαράς.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου