Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση Μανιάτη με τον Σύμβουλο του Βρετανού Πρωθυπουργού για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Υποθέσεις και τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης , είχε χθες το απόγευμα συνάντηση τον Tom Scholar Σύμβουλο του Πρωθυπουργού David Cameron για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Υποθέσεις, καιμε τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας ,John Kittmer παρουσία του Γ.Γ Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ, Κων/νου Μαθιουδάκη .
Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την δέσμη προτάσεων«Κλίμα - Ενέργεια στο πλαίσιο του 2030», που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συζητηθεί σε επίπεδο Υπουργών στα Συμβούλια Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Μαρτίου αντίστοιχα.
Οι κ.κ Kittmer και Scholar ανέλυσαν τις θέσεις της Βρετανικής Κυβέρνησηςενόψει και της σύγκλισης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών στις Βρυξέλλες, στις 20-21 Μαρτίου 2014.


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, αναφέρθηκε στη Δημόσια Διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διαμόρφωση των εθνικών στόχων στο Πλαίσιο της Πολιτικής «Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή Προς το 2030». Παράλληλα, επανέλαβε με έμφαση ότι η λεπτομερής εξέταση και προώθηση της δέσμης προτάσεων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., η οποία θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στα Κράτη-Μέλη και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου