Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

PGS: Χρονιά Mεγάλης Δραστηριότητας στην Έρευνα Υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο το 2014

Χρονιά μεγάλης δραστηριότητας στην έρευνα υδρογονανθράκων θα είναι το 2014, στη Μεσόγειο, όπως επισήμανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo-Services (PGS), Σβέρε Στραντέντες (Sverre Strandenes), κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιείται από χθες στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

«Το 2014 έχουμε άδειες που «κλειδώνουν» στην Αίγυπτο, ενώ σε Λίβανο, Ελλάδα, Κροατία και Μαυροβούνιο, προετοιμάζονται επίσης τέτοιοι γύροι αδειοδοτήσεων. Την ίδια στιγμή, θα αυξηθούν οι έρευνες σε Λίβανο και Κύπρο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών παικτών. Χρειάζονται γύροι αδειοδοτήσεων που θα είναι διαφανείς και ο Λίβανος είναι καλό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Στραντένες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PGS, της εταιρείας που διενήργησε τις σεισμικές έρευνες για τους υδρογονάνθρακες από το Ιόνιο μέχρι τη Νότια Κρήτη. Μάλιστα τόνισε ότι το ενδιαφέρον για τη χαρτογράφηση υδρογονανθράκων στις θάλασσες ιδίως της ανατολικής Μεσογείου είναι τεράστιο.
«Έχουμε πάρα πολύ ποικίλη γεωμορφολογία στην Ελλάδα και το Βόρειο Ιόνιο και ανάλογη στην Ιταλία και την Αλβανία στα θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και στη δυτική Πελοπόννησο επίσης. Ο χάρτης αυτός μας επιτρέπει να καταλάβουμε το δυναμικό, αλλά χρειάζεται κι άλλη δουλειά και μελέτη», συμπλήρωσε ο κ. Στραντένες.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου