Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Λακκοτρύπης: Δεν Μας Επηρεάζουν οι Συζητήσεις Delek-Τουρκίας

«Οι συζητήσεις μεταξύ τουρκικών εταιρειών και της κοινοπραξίας που δραστηριοποιείται από πλευράς Ισραήλ αφορά ξεκάθαρα τις δύο χώρες, Ισραήλ και Τουρκία, και δεν επηρεάζει τους δικούς μας σχεδιασμούς για δημιουργία χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Εξαγωγών, ο κ. Λακκοτρύπης ερωτηθείς πώς επηρεάζει τους σχεδιασμούς της Κύπρου μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ εταιρείας Ντέλεκ και Τουρκίας, είπε ότι «αυτές οι συζητήσεις μεταξύ τουρκικών εταιρειών και της κοινοπραξίας που δραστηριοποιείται από πλευράς Ισραήλ γίνονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν είναι κάτι καινούριο» και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ τους αφορά ξεκάθαρα το Ισραήλ και την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά το αν επηρεάζονται οι σχεδιασμοί μας, εμείς προχωρούμε με το σχεδιασμό μας που είναι το τερματικό υγροποίησης, ενώ ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε και για άλλες επιλογές για να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι επιλογές αυτές αφορούν, παραδείγματος χάρη, μια πλωτή μονάδα υγροποίησης ή το θέμα υγροποίησης στην Αίγυπτο, που είναι ένα θέμα για το οποίο αρχίσαμε συζητήσεις πρόσφατα με την Κυβέρνηση της Αιγύπτου.
Οι συζητήσεις τουρκικών εταιρειών και των ισραηλινών εταιρειών είναι κάτι που γίνεται εδώ και πάρα πολύ καιρό".
Ερωτηθείς ο κ. Υπουργός είπε ότι «ο στρατηγικός μας στόχος παραμένει το χερσαίο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, χρειαζόμαστε για αυτό περισσότερο φυσικό αέριο. Εμείς οφείλουμε ως Υπουργείο Ενέργειας να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, έτσι εξετάζουμε την επιλογή της πλωτής μονάδα και την επιλογή αγωγού προς την Αίγυπτο. Αυτές είναι οι επιλογές μας, όμως, παραμένουμε στη στρατηγική του τερματικού και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε και να προτρέχουμε σε κάποιες αποφάσεις».
Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου