Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Η Κίνα Θέλει Ρόλο στο Τερματικό LNG

Η Κίνα ενδιαφέρεται για να έχει τον δικό της ρόλο στα σχέδια της Κύπρου για επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων για την ανάπτυξη των αποθεμάτων υδρογονανθράκων και κυρίως στο τερματικό υγροποίησης που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Βασιλικό.


Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, σημαντική αντιπροσωπεία από την Κίνα είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακοτρύπη, ο οποίος όπως δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο, «υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από την Κίνα στον τομέα της ενέργειας, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης, από την άντληση και μεταφορά, μέχρι την επεξεργασία, εμπορία και διάθεση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, στη συνάντηση τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας έδειξαν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του τερματικού υγροποίησης και εξαγωγών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου κατασκευής πλωτής μονάδας υγροποίησης (FLNG).

Επίσης, έδειξαν ενδιαφέρον για διεκδίκηση τεμαχίων στην ΑΟΖ της Κύπρου για έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων.Στην κινεζική αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας συμμετείχαν και εκπρόσωποι ναυπηγικού κολοσσού της Κίνας, όπως αναφέρεται.

Πηγή Εφημερίδα Φιλελεύθερος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου