Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Συμμετοχή του Γ. Μανιάτη στη Συνεδρίαση της «ΦΥΣΗ 2000»

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή του στην έναρξη της 1ης συνεδρίασης της Επιτροπής ΦΥΣΗ 2000, εξέφρασε έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας για ουσιαστική στήριξη, προκειμένου να ασκήσει στο ακέραιο το ρόλο της ως κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του Κράτους για το συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των πολιτικών και μέτρων προστασίας της ελληνικής βιοποικιλότητας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρονική συγκυρία στην οποία καλείται να λειτουργήσει η Επιτροπή ΦΥΣΗ 2000, καθώς συμπίπτει με τη δρομολόγηση και την υλοποίηση μιας σειράς στρατηγικών πρωτοβουλιών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας,όπως:
α) η Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα και το 5ετές Σχέδιο Δράσης εφαρμογής της που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, 15 χρόνια μετά τις πρώτες προσπάθειες εκπόνησης.
β) η έναρξη του διαλόγου για την οργάνωση ενός λειτουργικού και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών το αμέσως επόμενο διάστημα.
Κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Καθ. Κ. Θάνο και την Επιτροπή ΦΥΣΗ 2000, σε συνεργασία με την ΟΔΕ-Φύση, να συμβάλουν από κοινού και αποδοτικά στην οργάνωση του διαλόγου για το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο του 2014.
Τόνισε επίσης, ότι η Επιτροπή ΦΥΣΗ 2000 καλείται να ασκήσει το ρόλο της ως Εθνική Επιτροπή Προστατευόμενων Περιοχών (με βάση το ν.2742/1999) συντονίζοντας, παρακολουθώντας και αξιολογώντας τις διαδικασίες προγραμματισμού οργάνωσης και λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Επιτροπής ΦΥΣΗ 2000 προς όφελος της φύσης και της βιοποικιλότητας και του επιθυμητού όσο ποτέ βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης,βασική συνιστώσα τουia οποίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η διατήρηση και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου