Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Επενδύσεις 8 Δις. Δολαρίων στην Τουρκία Μέσω του Αγωγού Trans Anatolian

Επενδύσεις τουλάχιστον 8 δις. δολαρίων θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία, στα πλαίσια της υλοποίησης του αγωγούTrans Anatolian, προανήγγειλε ο πρόεδρος της θυγατρικής της SOCAR για την τουρκική αγορά, Κενάν Γιαβούζ.
Ο αγωγός, μήκους 1800 χμ, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος ως το 2018 και θα έχει χωρητικότητα 16 δις. κ.μ. από τα οποία τα 10 δις. θα καταλήγουν στην Ευρώπη και τα 6 δις. θα καλύπτουν τις ανάγκες της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής, έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια των υλικών του αγωγού και ο κ. Γιαβούζ τόνισε ότι θα χρησιμοποιηθούν 2 εκατ. τόνοι σωλήνων. Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι θα ήταν ευκταίο να χρησιμοποιηθούν εγχώριοι σωλήνες, αν και κάτι τέτοιο δεν απαιτείται στα πλαίσια του διαγωνισμού. «Αν μπορούμε να κατασκευάσουμε τους σωλήνες, τότε η εισαγωγή τους δεν είναι σωστή», τόνισε ο Γιλντίζ.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν οφέλη για την τουρκική οικονομία από την κατασκευή του Trans Anatolian, μέσω της μέγιστης δυνατής εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου