Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Συμφωνία Gazprom-Total για Έρευνες Πετρελαίου στη Βολιβία με τις Ευλογίες του Evo Morales

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βολιβίας, Yacimientos Petrolíferos Fiscales Bolivianos (YPFB), ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις έρευνες πετρελαίου στο πεδίο Azero κοντά στη Σάντα Κρουζ, σε συνεργασία με τη ρωσική Gazprom και τη γαλλική Total. Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ YPFB, Gazprom και Total E&P Bolivie σχολίασε ότι η συμμετοχή της Ρωσίας ήταν «μια ευχάριστη και σημαντική εξέλιξη για το λαό της Βολιβίας».

Η συμφωνία περιλαμβάνει την επένδυση 130 εκατ. δολαρίων από την πλευρά των δύο εταιρειών, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρος της YPFB, Carlos Villegas, στο πρώτο στάδιο ερευνών οι Gazprom και Total με τη χρήση τεχνικών ηλεκτρομαγνητικής γεωφυσικής απεικόνισης και τη σταθμική ανάλυση θα πραγματοποιήσουν εξερεύνηση σε δύο σημεία.
Το πεδίο Azero περιλαμβάνει περισσότερα από 700.000 στρέμματα. Σε περίπτωση ανακάλυψης υδρογονανθράκων, θα συσταθεί κοινοπραξία στην οποία η YPFB θα κατέχει το 55% των μετοχών, ενώ Total και η Gazprom θα κατέχουν το υπόλοιπο 45%.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου