Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Στα Χανιά ο Υπουργός ΠΕΚΑ για Συναντήσεις με Τοπικούς Φορείς

Στα Χανιά θα μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτης, αύριο Σάββατο 3 Αυγούστου, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, και του Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με θεσμικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του ΥΠΕΚΑ με τις τοπικές κοινωνίες για τα θέματα αρμοδιότητάς του.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι τέσσερις Βουλευτές της Π.Ε. Χανίων Χρ. Μαρκογιαννάκης, Μ.Κ. Βολουδάκης, Κ. Βιρβιδάκης, Γ. Σταθάκης, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Χανίων, εκπρόσωποι του ΤΕΕ και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Στη σύσκεψη, εκτός από θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, θα συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις και η πρόοδος της χώρας μας στον τομέα των Υδρογονανθράκων και το θέμα των «Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος» ( Projects of CommonInterest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου είναι ενταγμένα ενεργειακά έργα υποδομής αγωγών φυσικού αερίου και ηλεκτρικών συνδέσεων. Στο επίκεντρο της συζήτησης ο Γιάννης Μανιάτης θα θέσει το πλαίσιο για την Επιχείρηση Χωρικής Ανασυγκρότησης της χώρας που απαιτεί εθνική συστράτευση με όλες τις παραγωγικές, πνευματικές, επιστημονικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, για την προσέλκυση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου