Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Έμφαση στα Ενεργειακά Έργα από την EBRD

Έμφαση στον τομέα της ενέργειας πρόκειται να δώσει στο άμεσο μέλλον η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ( EBRD), όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της, Αντ. Μπαρτζώκας, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.
Ανάμεσα στις ενεργειακές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η τράπεζα συγκαταλέγεται και ο αγωγός ΤΑΡ, καθώς μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να υπογραφεί προσύμφωνο χρηματοδότησης. Αντίστοιχα, όσον αφορά τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας ( IGB), προχωρά η διαδικασία ελέγχου για την χρηματοδότησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η EBRD έχει αυξήσει την χρηματοδότησή της προς τον ενεργειακό τομέα των Βαλκανίων, με έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, σε ότι έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό.
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε στα πλαίσια της συνάντησης ότι «στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η συμβολή της EBRD είναι σημαντική. Οι τονωτικές ενέσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι παραπάνω από χρήσιμες. Μεγάλης σημασίας επίσης για την ελληνική οικονομία είναι τα σχέδια της EBRD για τον ΤΑΡ και τα υπόλοιπα ενεργειακά δίκτυα στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προσπαθεί να εξαντλεί κάθε δυνατότητα έτσι ώστε οι επιχειρήσεις και η οικονομία μας να περάσουν μια ώρα αρχύτερα σε μια νέα, καλύτερη φάση».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου