Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τα «Ραδιενεργά Αυτοκίνητα» της Φουκουσίμα Απασχολούν τις Ρωσικές Αρχές

Εκατοντάδες ιαπωνικά αυτοκίνητα που έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια μετά το τραγικό δυστύχημα της Φουκοσίμα προβληματίζουν τις ρωσικές αρχές, δεδομένου πως συνεχίζονται οι εισαγωγές οχημάτων, ιδιαίτερα στη Απω Ανατολή και τη Σιβηρία.
Δυο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στη Φουκοσίμα, ο εφιάλτης της ραδιενέργειας ελλοχεύει ακόμα, καθώς έχουν ανιχνευθεί υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε πάνω από 930 οχήματα στα ανατολικά λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα τελωνεία, αν και ο αριθμός μειώνεται σταδιακά: Ενώ το 2011 εντοπίζονταν περίπου 90 μολυσμένα οχήματα ανά τρίμηνο, τα ποσοστά μειώθηκαν το 2012 στα 75 περιστατικά. Για φέτος, το πρώτο τετράμηνο του 2013 καταμετρήθηκαν 59, ενώ το δεύτερο 43.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και στα ανταλλακτικά που εισάγονται, ενώ οι αρχές της προστασίας του καταναλωτή υποστηρίζουν πως είναι πολύ προτιμότερο να καταστραφούν, καθώς το κόστος της απολύμανσης κάθε οχήματος είναι αρκετά υψηλό.
Τα μεταχειρισμένα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Απω Ανατολή και τη Σιβηρία. Μόνο πέρυσι οι εισαγωγές έφτασαν τα 150.000 οχήματα.
(Η Ρωσία Τώρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου