Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Γαλλία: Στα «Σκαριά» Νέος «Πράσινος» Φόρος

Έναν νέο «πράσινο» φόρο ετοιμάζεται να εισάγει η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Philippe martin, ο οποίος όμως δεν έδωσε πληροφορίες ως προς την μορφή αυτού του φόρου ή ως προς το πότε θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες.
Κυβερνητικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι ο όποιος τέτοιος φόρος πιθανότατα θα είναι περιορισμένος και θα έχει ελάχιστη έως καμία επίπτωση στους Γάλλους καταναλωτές και τις βιομηχανίες τον πρώτο χρόνο το 2014.
Ο κ. Martin δήλωσε την Πέμπτη πως «έχει ληφθεί απόφαση» από τον πρωθυπουργό Jean-Marc Ayrault για τη δημιουργία μιας «συνεισφοράς κλιματικής ενέργειας», χωρίς όμως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.
Σημειώνεται ότι η προσπάθεια του πρώην προέδρου Nicola Sarkozy για εισαγωγή φόρου διοξειδίου του άνθρακα, «μπλοκαρίστηκε» από το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας το 2009.
Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande από την πλευρά του θέλει να καθησυχάσει τα μέλη της κυβέρνησής του, που ανήκουν στο κόμμα των «Πρασίνων» για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, όμως την ίδια ώρα είναι επιφυλακτικός ως προς την επιβολή νέων φόρων.
Πηγή euro2day.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου