Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ο ΤΑΡ Ενθαρρύνει τους Πολίτες να Αξιολογήσουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεών

Ο ΤΑΡ προχωρά σε μια επιχείρηση ενημέρωσης των δήμων από τους οποίους θα περάσει με βάση την όδευσή του, σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του αγωγού.
Στα πλαίσια της διαδικασίας διαβούλευσης µε όλα τα ενδιαφερόµενα µέρη, παρουσιάζει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ), η οποία περιλαµβάνει περιγραφή του έργου, λεπτοµερή καταγραφή της όδευσης του αγωγού, πιθανές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις και προτεινόµενα µέτρα αντιµετώπισης.

Σημειώνεται ότι ο ∆ιαδριατικός Αγωγός είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος θα κατασκευαστεί από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα και θα διασχίσει τη Βόρεια Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα προς την Ιταλία.
Ποιος είναι ο σκοπός της ΜΠΚΕ;
Έπειτα από εργασίες τριών ετών στην Ελλάδα για την επιλογή της κατάλληλης όδευσης του αγωγού, ο ΤΑΡ έχει ολοκληρώσει µία λεπτοµερή, Ενιαία Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) σύµφωνα µε την Εθνική Νοµοθεσία και τις απαιτήσεις της ΕΤΑΑ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης). Σκοπός της ΜΠΚΕ είναι να αξιολογήσει τις πιθανές επιπτώσεις του έργου και των δραστηριοτήτων που συνδέονται µε αυτό στο περιβάλλον και τους κοινωνικο-οικονοµικούς πόρους και να σχεδιάσει µέτρα αντιµετώπισης για να αποφευχθούν ή να µειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Πώς µπορώ να έχω λόγο;
Καλείστε να αξιολογήσετε την πλήρη ΜΠΚΕ ή τη Μη Τεχνική Περίληψη και να υποβάλλετε τα σχόλιά σας.
Η Πλήρης ΜΠΚΕ θα διατίθεται για την αξιολόγησή σας στο ∆ηµοτικό σας Μέγαρο. Επιπρόσθετα, ένα αντίγραφο της Μη Τεχνικής Περίληψης θα διατίθεται στο Κοινοτικό σας Γραφείο.
Τα σχόλια µπορούν να υποβληθούν στον ΤΑΡ σε ένα κλειστό κουτί που βρίσκεται δίπλα στα έγγραφα αυτά ή στην παρακάτω διεύθυνση µέχρι την 30η Οκτωβρίου 2013.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου