Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Υεμένη: Αύξηση των Τιμών στο LNG από το 2014

Η Υεμένη σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές στις εξαγωγές του υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του έτους για να αυξήσει τα έσοδα της καθώς "στεγνώνει" η αγορά των ΗΠΑ.

Η έκρηξη της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου έκανε σχετικά φθηνό και άφθονο το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ υποχρεώνοντας τις πετρελαϊκές εταιρείες να μεταφέρουν τα φορτία τους στην Ασία και την Ευρώπη για να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Το υπουργείο Πετρελαίου της Υεμένης δημοσίευσε σήμερα στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε έναν μηχανισμό για την τροποποίηση των τιμών στο LNG και αναμένει να πετύχει συμφωνία με όλους τους αγοραστές για μια μέση τιμή πριν από το τέλος του έτους. 


Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total SA (TOT) και η GDF Suez Trading συμφώνησαν το περασμένο έτος να αυξήσουν την τιμή στο υγροποιημένο φυσικό αέριο της Υεμένης το οποίο πωλείται μέσω μακροπρόθεσμων συμβολαίων από το 2014. Ο υπουργός Πετρελαίου Ahmed Dares είχε δηλώσει τότε ότι η χώρα επιδιώκει να υπερδιπλασιάσει τα έσοδα της από το φυσικό αέριο σε τουλάχιστον 340 εκατ. δολ. από 160 εκατ. δολ. 

Η εταιρεία Yemen LNG έχει τρία μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τις Total, GDF Suez SA (GSZ.FR) και Korea Gas Corporation ή KOGAS.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου