Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ελλείψεις Ηλεκτρισμού σε Κορέα και Ιαπωνία Λόγω της Ζέστης

Κύμα έντονης ζέστης έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Ασία, καθώς τα ηλεκτρικά δίκτυα λειτουργούν στα όριά τους και οι κυβερνήσεις απευθύνουν έκκληση για οικονομία στην λειτουργία των κλιματιστικών.
Στη Νότια Κορέα, τα δημόσια κτήρια έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης, ενώ η Κίνα χρησιμοποιεί τα υπόγεια καταφύγια για να στεγάσει τους πολίτες που αναζητούν δροσιά και στην Ιαπωνία χιλιάδες υποφέρουν από θερμοπληξία.

«Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση και αν έστω και μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής χαλάσει, τότε θα οδηγηθούμε σε διακοπή ρεύματος, όπως το 2011», τόνισε ο Γιουν Σανγκ Τζικ, υπουργός Ενέργειας της Ν. Κορέας. Η ζήτηση για ηλεκτρισμό κορυφώθηκε στα 77.130 MW στις 13/8, οδηγώντας σε έλλειψη 3.370 MW.
Αντίστοιχα, στην Ιαπωνία, η απουσία πυρηνικών αντιδραστήρων οδηγεί τους παραγωγούς να λειτουργήσουν όσες συμβατικές μονάδες διαθέτουν με στερεά καύσιμα, ενώ η κατανάλωση άνθρακα έχει διπλασιαστεί σχεδόν τον Ιούλιο. Η ζήτηση για την περιοχή που καλύπτει η Tokyo Electric έφτασε τα 50.930 MWστις 9/8, ενώ εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 90% της παραγωγικής δυνατότητας ως τις 23/8.
 Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου