Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η Παρακολούθηση των Δεξαμενών Αποθήκευσης από την Tepco στη Φουκουσίμα Δεν Ήταν Αυτή που Έπρεπε, Λέει η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα δεν κατάφερε να παρακολουθήσει όπως έπρεπε τις δεξαμενές αποθήκευσης που περιέχουν επικίνδυνο μολυσμένο νερό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές και οι δεξαμενές αυτές να αποτελούν πλέον πηγή διεθνούς ανησυχίας, ανακοίνωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή του πυρηνικού τομέα της χώρας.


Η εταιρεία Tokyo Electroc Power Co. (Tepco) δεν τήρησε επίσης αρχεία των επιθεωρήσεων των δεξαμενών, δήλωσε το μέλος της ρυθμιστικής αρχής Τογιόσι Φουκέτα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο χωριό Χιρόνο, έπειτα από επίσκεψη στο γειτονικό πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Αυτή την εβδομάδα η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία κλιμακώθηκε στο χειρότερο επίπεδό της μετά το σεισμό και το τσουνάμι που παρέλυσαν τον πυρηνικό σταθμό πριν από περισσότερο από δύο χρόνια, με την Tepco να ανακοινώνει πως 300 τόνοι υγρού διέρρευσαν από μια δεξαμενή που περέχει πολύ μολυσμένο νερό. Ήταν η πέμπτη και πιο σοβαρή διαρροή από τέτοιου είδους δεξαμενή.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θεωρεί "σοβαρή" την κατάσταση στη Φουκουσίμα και είναι έτοιμη να βοηθήσει εφόσον κληθεί, ενώ η γειτονική Κίνα εξέφρασε κατάπληξη για την πληροφορία ότι μολυσμένο νερό εξακολουθεί να διαρρέει από το σταθό και κάλεσε την Ιαπωνία να ενημερώνει "εγκαίρως, λεπτομερώς και με ακρίβεια".

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου