Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη Βουλγαρία και την Κύπρο να Συμμορφωθούν με τις Οδηγίες για τον Ηλεκτρισμό και το Φυσικό Αέριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Βουλγαρία και άλλα επτά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να συμμορφωθούν με τις Οδηγίες για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο της τρίτης δέσμης μέτρων για την ενέργεια.
Οι Οδηγίες έπρεπε να έχουν "μεταφερθεί" από τα κράτη μέλη στο εσωτερικό τους δίκαιο έως τις 3 Μαρτίου 2011.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη προς τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ισπανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Εσθονία, προκειμένου να τις παροτρύνει να συμμορφωθούν με την υποχρέωσή τους.
Οι κυβερνήσεις των οκτώ κρατών-μελών έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών στη διάθεσή τους να απαντήσουν.
Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις Οδηγίες, η Επιτροπή ενδέχεται να παραπέμψει τις οκτώ χώρες στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσίευσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «το άνοιγμα των ενεργειακών αγορών στον ανταγωνισμό είναι ‘’κλειδί’’ για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου