Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η ΡΑΕ Ζητά Προσωρινό Πάγωμα των Αυξήσεων στα Τιμολόγια Υψηλής Τάσης


Το πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της υψηλής τάσης ζητά η ΡΑΕ από τη ΔΕΗ, προκειμένου να τεκμηριώσει πρώτα τις αυξήσεις που προωθεί. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια εβδομάδα μετά τις διαμαρτυρίες των μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών ρεύματος, οι οποίοι έκαναν λόγο για άνοδο έως και 15% από 1η Μαρτίου.
Η ίδια η ΔΕΗ κάνει λόγο για μονοψήφιες αυξήσεις, τη στιγμή που η ΡΑΕ φέρεται να απέστειλε επιστολή προς τον κ. Ζερβό, ζητώντας την αναβολή των ανατιμήσεων, τουλάχιστον για λίγες ημέρες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ΔΕΗ κοινοποίησε με καθυστέρηση τις επιστολές της προς τις βιομηχανίες, με τις οποίες τους πρότεινε έξι διαφορετικά τιμολόγια, καλώντας τες να επιλέξουν έως τις 29 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, η ΔΕΗ τόνισε πως σε περίπτωση μη συμφωνίας, θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου το τιμολόγιο Α3-2012.
Από την πλευρά της, η ΡΑΕ έχει ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες για τις ανατιμήσεις και για τα διαφορετικά τιμολόγια. Επίσης, η Αρχή ζήτησε να δει και τα στοιχεία για τα έτη 2009-2011, καθώς και λοιπές πληροφορίες σχετικές με το θέμα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου