Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σε Δύο Εβδομάδες θα Αρχίσουν οι Έρευνες της ΤΡΑΟ στο Ψευδοκράτος


Σε δύο εβδομάδες πρόκειται να ξεκινήσουν οι έρευνες της Τουρκικής Ανώνυνης Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) για υδρογονάνθρακες στην κατεχόμενη Κύπρο, δήλωσε εχθές, Τετάρτη. ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ.
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πηγές από το ψευδοκράτος αναφέρουν ότι ο Ιρσέν Κιουτσιούκ δήλωσε προκλητικά ότι οι φυσικοί πόροι είναι κοινοί, αναφερόμενος στις έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, μιλώντας ενώπιον του παράνομου «υπουργικού» και .
Ανέφερε ακόμα ότι το ψευδοκράτος έχει συνάψει «συμφωνίες» με την ΤΡΑΟ για έρευνες σε θάλασσα και ξηρά και ότι γίνονται προετοιμασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Οι έρευνες στην ξηρά, είπε, θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες.
Ο ψευδοπρωθυπουργός είπε ακόμα ότι την Τρίτη το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συζήτησαν για τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρεμποδίσει την έναρξη πτήσεων προς τα κατεχόμενα, και όπως ανέφερε, οι δύο τους εκτιμούν ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποτύχουν χάρη σε ενέργειες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
Δήλωσε τέλος ότι οι προοπτικές για τον τουρισμό το 2012 είναι θετικές.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου