Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κύπρος: Διαδηλώσεις Κατά της ΑΗΚ για το Ρεύμα


Το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΑΗΚ -30% αύξηση στο κόστος της κιλοβατώρας του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010- αναγκάζει τον κόσμο να οργανώσει σήμερα ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα επαρχιακά γραφεία της ΑΗΚ.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 12.30 και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 14.30.
Οι διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί από ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, υποστηριζόμενες δημοσίως από την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής και το Κίνημα Οικολόγων.
Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠοΖω) έχει εκδόσει την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εμείς τα σχεδόν 8.000 μέλη θέλουμε να δηλώσουμε υπεύθυνα και κατηγορηματικά τα ακόλουθα: οι ομάδες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook «Τέλος στο Αθέμιτο Μονοπώλιο της Αρχή Ηλεκτρισμού» και «Μια Φωνή κατά την ΑΗΚ» έχουν σχηματιστεί αυθόρμητα ως ένα λαϊκό-καταναλωτικό κίνημα ενάντια στις μονοπωλιακές πρακτικές της ΑΗΚ, που μας χρεώνει με τις ψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ».
Αναφέρεται ακόμα ότι «οι δύο ομάδες δεν είναι ευθυγραμμισμένες με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα και δεν έχουν καμία απολύτως πολιτική ατζέντα. Η διαμαρτυρία μας γίνεται στο επίπεδο της Κοινωνίας των Πολιτών».
Στόχοι της διαμαρτυρίας είναι σύμφωνα με την ΠΕΚΠοΖω να δίνονται «περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα για να ανοίξει αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και σε άλλους προμηθευτές. Περισσότερη διαφάνεια από την ΑΗΚ σχετικά με τις διάφορες χρεώσεις της και για το πού πάνε χρήματά των καταναλωτών. Καλύτερη εξυπηρέτηση και περισσότερος σεβασμό από την ΑΗΚ, όταν κάποιοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Χαμηλότερες χρεώσεις ΦΠΑ γενικά, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες και μέχρι και το 5% τοις για ειδικές κατηγορίες καταναλωτών που δυσκολεύονται. Πιο πράσινη ενέργεια από την ΑΗΚ και επιλογές στους καταναλωτές σχετικά με το από πού παίρνουν ηλεκτρική ενέργεια».
Καταλήγοντας αναφέρεται ότι «θέλουμε αλλαγή προς το καλύτερο, με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο. Θέλουμε την ΑΗΚ να αλλάξει προς το καλύτερο και να εξυπηρετεί τους πολίτες-καταναλωτές της Κύπρου με τον τρόπο που τους αξίζει - με καλύτερη ποιότητα, περισσότερη αξία στα χρήματα τους και περισσότερο σεβασμό».
Πηγή εφημερίδα Φιλελεύθερος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου