Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινά η Δίκη της ΒΡ για το Δυστύχημα στον Κόλπο Μεξικού


Ξεκίνησε εχθές, Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις ΗΠΑ, η δίκη της BP για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού του 2010. Όπως εκτιμά ο γενικός διευθυντής του ομίλου,Μπομπ Ντάντλεϊ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Σάντεϊ Τέλεγκραφ, η όλη διαδικασία είναι πιθανό να τραβήξει μέχρι το 2014.
Συγκεκριμένα, ο Ντάντλεϊ είπε ότι η δίκη μπορεί να κρατήσει «μέχρι το 2013 ή το 2014», σημειώνοντας πως ελπίζει να βρεθεί μια»συμφωνία» με την αμερικανική δικαιοσύνη: «Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να βρούμε μια συμφωνία και να περιορίσουμε τους δισταγμούς ώστε να προχωρήσουμε μπροστά».
Ο Ντάντλεϊ ανέλαβε γενικός διευθυντής της ΒΡ μετά την καταστροφή του 2010 η οποία απείλησε όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την ίδια την επιβίωση της εταιρείας του.
Η ΒΡ και οι συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες μπορεί να υποχρεωθούν να καταβάλουν πρόστιμα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν κριθεί ότι ευθύνονταν για την οικολογική καταστροφή στη δίκη που ξεκινά αύριο στη Νέα Ορλεάνη. Στις ΗΠΑ έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές, από εταιρείες και ιδιώτες, που κατηγορούν την ΒΡ και τους υπεργολάβους της, τις εταιρείες Transocean και Halliburton ότι έκαναν τα στραβά μάτια ή αγνόησαν εντελώς τα σημάδια της επερχόμενης καταστροφής.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου