Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκία: «Οι Έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ Πρέπει να Γίνουν σε Συνεργασία με το Ψευδοκράτος»



Νέα τουρκική πρόκληση μετά την προχθεσινή έντονη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ενάντια στον β' γύρο αδειοδότησης στην ΑΟΖ Κύπρου, σημειώθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, σε ημερίδα σχετικά με την ενέργεια στο Μπόλου της Τουρκίας, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «είμαστε της άποψης ότι οι έρευνες πρέπει να γίνουν από κοινού με την ΤΔΒΚ. Αυτό είναι το δίκαιο».
Στη συνέχεια, ο κ. Γιλντίζ, πρόσθεσε: 
«Όλοι οι λαοί της Κύπρου θα πρέπει να επωφελούνται με τον ίδιο τρόπο από τις πηγές αυτές. Συνεχίζονται οι έρευνές μας στο έδαφος της Αμμοχώστου, αλλά και αυτές στα ανοιχτά της Αττάλειας. Παράλληλα εργαζόμαστε και για τις έρευνες στα ανοιχτά της Μερσίνας, θέμα για το οποίο έχουν αποταθεί περίπου δέκα διεθνείς εταιρείες. Το έργο είναι ανοιχτό στο διεθνές κεφάλαιο και σε εταιρείες παραγωγής πετρελαίου».
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας σημείωσε, μιλώντας στη συγκεκριμένα ημερίδα στο Μπόλου (αρχ. Βιθύνιον) πως «ως χώρα που ελέγχει τον τομέα, μας λυπεί το γεγονός ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, παρότι είναι ένα εμπορικό κεφάλαιο στον κόσμο, χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση του πολέμου. Εύχομαι οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου τόσο στη Μεσόγειο, όσο και στην Κύπρο να είναι σημαντική βάση για την ειρήνη».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου