Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

3η Απογευματινή Συνάντηση ΙΕΝΕ, 09 Απριλίου 2012: «Οι Νέες Προκλήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και την Συμπαραγωγή»

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πραγματοποίηση των δύο τελευταίων Απογευματινών Συναντήσεων (19 Δεκεμβρίου 2011 και 29 Φεβρουαρίου 2012) το ΙΕΝΕ διοργανώνει την  3η Απογευματινή Συνάντησημε θέμα « Οι Νέες Προκλήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και την Συμπαραγωγή». Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της εταιρείας Protergia (Αρτέμιδος 8, Μαρούσι).

Η συμπαραγωγή και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν δύο τομείς χωρίς ιδιαίτερη ανάπτυξη στην χώρα, αλλά και χωρίς να έχουν τύχει ακόμη της δέουσας προσοχής από την πλευρά της Πολιτείας. Έτσι, ακόμη παρατηρείται σημαντική έλλειψη κινήτρων, αλλά και ύπαρξη σοβαρών ρυθμιστικών και άλλων εμποδίων για την αξιοποίησή τους, μολονότι κάτι τέτοιο θα δρούσε πολλαπλώς ευεργετικά στο ενεργειακό ισοζύγιο και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, αλλά και θα συνέβαλε στην επίτευξη των κοινοτικών στόχων «20-20-20». Στους εισηγητές της απογευματινής συνάντησης περιλαμβάνονται οι : 

1. Αριστοτέλης Μπότζιος – Βαλασκάκης, Υπεύθυνος Εφαρμογών Helesco Α.Ε.

« Ολοκληρωμένη Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης – Εξοικονόμηση και παροχή ενέργειας»

2. Γιάννης Ορφανός, Co-Founder, Investment Advisory, Green Value Associates

«Η ενεργειακή αναβάθμιση ως βασικό μέσο ενίσχυσης της επενδυτικής αξίας ενός χαρτοφυλακίου εμπορικής ακίνητης περιουσίας»

3. Θεοφάνης Μουμτζής, Μηχανολόγος Μηχανικός

«Εφαρμογές Μικρής Συμπαραγωγής»

4. Αναστάσιος Τόσιος, ΕΠΑ Αττικής

«Μικρή Συμπαραγωγή με Φυσικό Αέριο»

5. Αντώνης Γερασίμου, Πρόεδρος, ITA Group

«Μικρή Συμπαραγωγή με Βιομάζα»

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την ευγενική συνδρομή της εταιρείας Protergia, του Ομίλου Μυτιληναίος, θα διαρκέσει από τις 18.00 ως τις 20.00 (ώρα προσέλευσης: 17.30-18.00), ενώ, με την ολοκλήρωσή της, θα προσφερθεί ένα ποτήρι κρασί.

Η συμμετοχή στην ανωτέρω απογευματινή συζητήσεις είναι εντελώς δωρεάν, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν κατά προτεραιότητα τα τακτικά μέλη, τα ανταπεσταλμένα μέλη και οι συνεργάτες του ΙΕΝΕ και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. 


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου