Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Green Business IDEAS: Η Τεχνολογία της βιωσιμότητας


Το Green IT, η ανάπτυξη της τεχνολογίας της βιωσιμότητας με περιβαλλοντική ευθύνη, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δεύτερης συνάντησης των Green Business IDEAS που διοργανώνουν το Green Business.gr και η Green Evolution ΑΕ.
Η δεύτερη συνάντηση του Green Business IDEAS θα πραγματοποιηθεί στο COLAB workspace (www.colabworkspace.com), την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2012, στο διάστημα 19:00 με 21:00.
Πρώτος ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο Βασίλης Γιακαμόζης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Planet Interactive, εκ των πρωτεργατών της μετάβασης των παραδοσιακών ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή.
Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο Βασίλης Νικολόπουλος, διδάκτωρ του ΕΜΠ σε θέματα Ενεργειακής Πληροφορικής και ιδρυτής τηςIntelen, του μοναδικού ελληνικού start-up από το ΕΜΠ που έχει βρεθεί ανάμεσα στα κορυφαία 100 της Ευρώπης και του κόσμου.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση, η οποία εγκαινίασε με επιτυχία τον κύκλο συναντήσεων με σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών πράσινης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, διεξήχθη τον Φεβρουάριο με θέμα "Το ενεργειακά αποδοτικό κτίριο".
Στο πλαίσιο των Green Business IDEAS που πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, τουλάχιστον δύο ομιλητές παρουσιάζουν το θέμα της ημέρας και ακολουθεί συζήτηση την οποία συντονίζει ένας διαφορετικός moderator κάθε φορά. Η βραδιά ολοκληρώνεται με γενική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες.
Στόχος του Green Business Ideas είναι η δημιουργία ενός δικτύου ενδιαφερομένων για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα με άμεση ή εξ αποστάσεως συμμετοχή, χάρη στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις, καθώς και προτάσεις για τη θεματική της επόμενης συνάντησης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου