Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ξεκινά την Διαδικασία Κατασκευής Υποθαλάσσιου Αγωγού προς την Κύπρο η Noble Energy


Η Noble Energy προετοιμάζεται για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από το Οικόπεδο 12 προς την Κύπρο, ώστε να τροφοδοτήσει στο μέλλον τον σταθμό υγροποίησης που θα υλοποιηθεί. Το μήκος του εν λόγω αγωγού προβλέπεται να είναι 300χμ και το κόστος του κοντά στα 2 δις δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κυπριακά ΜΜΕ.
Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ δεν έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την συγκεκριμένη λύση για την εξαγωγή του αερίου που θα παράγει το ίδιο και η Κύπρος. Επίσης, οι αναλυτές θεωρούν ότι προκειμένου να είναι βιώσιμος ο σταθμός LNG, ο οποίος θα στοιχίσει περί τα 8-10 δις δολάρια, θα πρέπει να τροφοδοτείται με αέριο και από τις δύο χώρες και μάλιστα από κοιτάσματα πέραν των ήδη ανακαλυφθέντων.
Κατά συνέπεια, η απόφαση του Ισραήλ είναι κρίσιμη. Οι σχετικές προτάσεις αναμένεται να υποβληθούν στα τέλη αυτού του μήνα από ειδική διακυβερνητική επιτροπή.
Τέλος, όσον αφορά τον αγωγό, η Noble προχώρησε σε μίσθωση του ιταλικού πλοίου Odin Finder, το οποίο διεξάγει έρευνες στην υποθαλάσσια περιοχή.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου