Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Siemens: Ευκαιρίες Ολοκληρωμένης Τεχνικής Κατάρτισης κι Εργασίας για Ευρωπαίους


Η Siemens ανακοινώνει την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος πρακτικής άσκησης και τεχνικής εκπαίδευσης “ Europeans @ Siemens”. Το πρόγραμμα καλύπτει τους τομείς της μηχατρονικής και της μηχανολογίας (ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής) και απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου και Τεχνικών Σχολών ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και σε φοιτητές Πανεπιστημίου που επιζητούν μια αλλαγή εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης. Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Siemens στο Βερολίνο και ξεκινά την 1η Αυγούστου 2012, με τη διάρκεια της να φτάνει τα 3 ½ χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012.

Στόχος του προγράμματος “ Europeans @ Siemens” είναι να προσφέρει σε Ευρωπαίους που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, την ευκαιρία να αναπτύξουν πολύτιμες γνώσεις και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία ως εφόδια για να χτίσουν μια δυναμική καριέρα στο μέλλον. Συνολικά, 40 Ευρωπαίοι θα επιλεχθούν για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Φέτος, ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρεθούν και τέσσερις Έλληνες/νίδες, οι οποίοι μετά το τέλος του προγράμματος θα έχουν εξασφαλισμένη θέση εργασίας στη SiemensΕλλάδος.

Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης πάνω στις τεχνικές επιστήμες, οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν στους τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας, και Υποδομών & Αστικών Κέντρων. Εκεί, υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών της Siemens, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες και να εξερευνήσουν νέα γνωστικά και επαγγελματικά αντικείμενα, σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον καινοτομίας και τεχνολογίας αιχμής.

Το πρόγραμμα εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες μηνιαίο μισθό, δωρεάν διαμονή στο Βερολίνο και κάποιες μετακινήσεις από και προς τη χώρα προέλευσης, 30 ημέρες άδεια το χρόνο, μαθήματα Αγγλικών και Γερμανικών, αλλά και πλήρη υποστήριξη για την ενσωμάτωση των συμμετεχόντων στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον της Γερμανικής πρωτεύουσας. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν αναγνωρισμένο τίτλο επαγγελματικής κατάρτισης στη Γερμανία, έπειτα από σχετική εξέταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Βερολίνου ( IHK Berlin).

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “ Europeans @ Siemens”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www .siemens .gr /career
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου