Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Και Δεύτερο Κινητό Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας και Ποσότητας Καυσίμων από την ΕΚΟ


Και δεύτερο κινητό εργαστήριο ελέγχου ποιότητας και ποσότητας καυσίμων έχει ήδη ξεκινήσει τις δειγματοληψίες και τους ελέγχους στα πρατήρια του δικτύου της ΕΚΟ.
Η ΕΚΟ στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ (Ε.Τ.Κ.Λ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), συνεχίζει το πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας και ποσότητας των καυσίμων που διαθέτει στον Έλληνα καταναλωτή.
Το πρόγραμμα αυτό, έχει προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες διαδικασίες ελέγχου ποιότητας της ΕΚΟ και περιλαμβάνει :
- 2 τεχνολογικά εξελιγμένα κινητά εργαστήρια ελέγχου ποιότητας και ποσότητας καυσίμων για επί τόπου ελέγχους στα πρατήρια. Τα εργαστήρια αναπτύχθηκαν αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ε.Τ.Κ.Λ. του Ε.Μ.Π. και είναι τα μόνα που στελεχώνονται αποκλειστικά από χημικούς μηχανικούς στελέχη του Ε.Τ.Κ.Λ. του Ε.Μ.Π.
- Συνεχείς δειγματοληψίες, μυστικούς ελέγχους ποσότητας και τεχνική υποστήριξη. Περισσότερα από 20 διαφορετικά είδη ελέγχων ποσότητας και ποιότητας (π.χ. ιχνηθέτης, οκτάνια, κάλιο, θείο, σημείο ανάφλεξης, νερό,CFPP, βιοντίζελ, λιτρομετρήσεις) σε όλα τα καύσιμα του πρατηρίου με τον αρτιότερο εξοπλισμό, από τα πλέον εξειδικευμένα στελέχη του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του Ε.Μ.Π., επί τόπου στο πρατήριο αλλά και στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου .
- Αποτύπωμα ποιότητας με στατιστικά αξιόπιστη διαδικασία (ανάλογη με τ oΕυρωπαϊκό Σύστημα FQMSFuel Quality Monitoring System)
Κάθε μήνα τα 2 κινητά εργαστήρια της ΕΚΟ διανύουν περισσότερα από 2500 χλμ, ελέγχουν χωρίς προειδοποίηση περισσότερα από 80 πρατήρια, διενεργούν περισσότερες από 1.600 αναλύσεις δειγμάτων για να εξασφαλίσουν ότι ο πελάτης που εμπιστεύεται την ΕΚΟ απολαμβάνει εξαιρετική ποιότητα και σωστή ποσότητα σε κάθε γέμισμα!
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου