Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η Vestas Παραμένει Παγκόσμια Ηγέτης του Τομέα Αιολικής Ενέργειας

Σε πρόσφατη έρευνα αναλυτών της αγοράς υπογραμμίζεται το προβάδισμα της Vestas ως παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη από τις BTM Consult και MAKE, πρωτοπόρους εταιρίες ερευνών αγοράς στον τομέα της αιολικής ενέργειας, επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση της Vestas στην παγκόσμια αγορά του αιολικού τομέα για το έτος 2011 και έρχονται να προστεθούν σε αυτά της αντίστοιχης έρευνας της IHS Emerging Energy Research (EER) που ανακοινώθηκαν μόλις προ ολίγων εβδομάδων και επίσης δείχνουν ότι η Vestas διατηρεί την πρωτιά της. 

Οι αναλυτές των BTM Consult και MAKE αναφέρουν ότι το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της Vestas είναι 12,9%, βάσει του αριθμού των εγκατεστημένων και των συνδεδεμένων με το δίκτυο ηλεκτροδότησης ανεμογεννητριών το 2011, αντίστοιχα. Το ποσοστό αυτό έρχεται σε αντιστοιχία με το 12,7% της έρευνας της EER, ενώ εμφανίζεται και διευρυμένο σε ότι αφορά την απόσταση της Vestas από τους ανταγωνιστές της. 

Και οι τρεις έρευνες κατατάσσουν τη Vestas μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιριών, τουλάχιστον στις μισές από τις δέκα σημαντικότερες αγορές του 2011. Για την ακρίβεια, η έρευνα της EER κατατάσσει τη Vestas μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιριών στις εννέα από τις δέκα σημαντικότερες αγορές. Επίσης και στις τρεις έρευνες, οι τρεις από τις δέκα σημαντικότερες αγορές βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις αγορές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπου η Vestas κατατάσσεται επίσης μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιριών του τομέα. 

Ο Juan Araluce, Επιτετραμμένος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων του ομίλου της Vestas και Πρόεδρος της Vestas Μεσογείου καλωσόρισε τα νέα των πρόσφατων εκθέσεων τονίζοντας ότι: «Σήμερα, με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της έρευνας της BTM, υπογραμμίζεται ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και το απίστευτα σκληρό περιβάλλον της αγοράς για τις εταιρίες του αιολικού τομέα, η Vestas παραμένει στην πρώτη θέση» και συμπλήρωσε ότι: «Καθώς η Vestas αναδιοργανώνεται ,συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην κατανόηση και την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας – αυτό άλλωστε μας βοήθησε να κατακτήσουμε την ηγετική μας θέση στην παγκόσμια αγορά της αιολικής ενέργειας».

«Το 2012 θα είναι μία ακόμη χρονιά προκλήσεων για τη Vestas και τον αιολικό τομέα, όμως ξεκινήσαμε καλά με μια παραγγελία – ρεκόρ, για 396 MW από τη Mareña Renovables στο Μεξικό. Βασιζόμενοι στην ποιότητα των προϊόντων μας, εστιάζουμε στο κόστος ενέργειας και στην ικανότητά μας να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και , έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Vestas θα διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά του αιολικού τομέα».

Καθημερινά οι ανεμογεννήτριες της Vestas παράγουν καθαρή ενέργεια συμβάλλοντας στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η αιολική ισχύς που παράγουν οι περισσότερες από 46.000 ανεμογεννήτριες της Vestas μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50 εκατομμύρια τόνους το χρόνο, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια και αυτάρκεια. 

Σήμερα, η Vestas έχει εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες σε περίπου 70 χώρες του πλανήτη, απασχολώντας περισσότερους από 20.000 παθιασμένους επαγγελματίες στα υπό ανέγερση και υπό συντήρηση αιολικά πάρκα, στα κέντρα τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης, στα εργοστάσια και τα γραφεία του ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου