Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Επανεξέταση Παλαιότερων Επενδύσεων στα Φωτοβολταϊκά για Ένταξη στον Αναπτυξιακό, Μέσω Ν/Σ του ΥπΑν


Διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο παλαιότερα σχέδια, με αιτήσεις έως τις 29 Ιανουαρίου του 2010, για φωτοβολταϊκά των 20 Κιλοβάτ, οι οποίες απορρίπτονταν γιατί δεν έπιαναν το ελάχιστο των δαπανών που όριζε ο νόμος, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή.
Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στις διατάξεις που αφορούν ζητήματα που είχαν ανακύψει κατά την εφαρμογή του επενδυτικού νόμου 3299/2004. Προβλέπεται ότι οι αιτήσεις υπαγωγής στο ν. 3299/2004 επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια, οι οποίες είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι και 29.01.2010, εξετάζονται χωρίς περιορισμούς όσον αφορά το οικονομικά κατώτατο ύψος των επενδύσεων.
Η ρύθμιση αφορά σχέδια που θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου, η δε ολοκλήρωση τεκμηριώνεται με την προσκόμιση του πρακτικού σύνδεσης με τη ΔΕΗ. Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι η εξέταση των αιτημάτων με βάση τη νέα ρύθμιση θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από το αν αυτή εκκρεμεί, είναι σε διαδικασία εξέτασης ή έχουν εκδοθεί απορριπτικές αποφάσεις.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης δεν συνεπάγεται από μόνη της την αυτόματη υπαγωγή των επενδύσεων στον αναπτυξιακό, αλλά θα γίνει επανεξέταση της αίτησής και έκδοση νέων αποφάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου