Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Φόβους για επιβάρυνση της ΔΕΗ που θα θέσει σε κίνδυνο την έκπτωση 15 % στα τιμολόγια της επιχείρησης που αποφασίσθηκαν πρόσφατα εκφράζει η ΓΕΝΟΠ με αφορμή τις ρυθμίσεις για την κάλυψη του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας, η ΔΕΗ θα κληθεί να πληρώσει 150 εκατομμύρια ευρώ για φέτος και άλλα περίπου 300 εκατ. ευρώ, την επόμενη χρονιά.
"Φοβόμαστε ότι η ΔΕΗ είναι υπό την απειλή της κατάρρευσης και ευχόμαστε στον υπουργό να μην κληθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τις διαδικασίες του "άρθρου 99", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι δεν είναι αντίθετη με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, διαφωνεί όμως με την αλόγιστη ανάπτυξή τους και τις υπερβολικές επιδοτήσεις των κρατικοδίαιτων επενδυτών τις οποίες τελικά καλείται να πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής. Υπενθυμίζει δε ότι το ειδικό τέλος ΑΠΕ, που μετονομάστηκε σε ΕΤΜΕΑΡ, αυξήθηκε κατά 9.500% ( από 0,30 λεπτά /MWh σε 30 ευρώ/ MWh) και πληρώθηκε εξολοκλήρου από τους καταναλωτές.
Αίτημα του συνδικάτου, το οποίο κατατέθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου είναι να χαρακτηρισθούν οι λιγνιτικές μονάδες, που συνδέονται με την Τηλεθέρμανση των πόλεων και εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, ως μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας ώστε να εντάσσονται κατά προτεραιότητα στο σύστημα και να αποζημιώνονται με ειδικό τιμολόγιο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου